Tetánia - nepríjemný zdravotný stav, ktorý môže byť spôsobený nedostatkom magnézia
Nedostatok magnézia (horčíka) je vážny zdravotný problém, ktorý postihuje až 60% populácie a môže viesť k nepríjemnej tetánii, s ktorou si často nevedia poradiť ani lekári.

Ale skôr než sa pustíme do toho, čo to vôbec tetánia je, začnime od začiatku:

MAGNÉZIUM JE ISKROU ŽIVOTA

Magnézium (horčík), často nazývaný "iskra života", je pravdepodobne najdôležitejším minerálom pre naše telo. V tele sa vyčerpáva pomaly, ale keď sa zásoby vyčerpajú, môže to spôsobiť nepríjemné príznaky a pocity, a dokonca aj vznik tetánie.

Porozmýšľajte...

V poslednom čase sa cítite často nervózni, nesústredení a unavení?

Máte pocit, že vaše telo a myseľ sú preťažené a vystresované?

Vždy, keď svoje telo fyzicky a psychicky zaťažujete, ste v strese, na pokraji svojich síl alebo na svoje telo a myseľ kladiete viacero požiadaviek súčasne, spotrebuje sa vo vašom tele obrovské množstvo horčíka.

Vzhľadom na "tempo" modernej spoločnosti nie je nezvyčajné, že sa objavuje čoraz viac príznakov a ochorení, ktoré mätú všeobecných lekárov aj neurológov.

Čoraz viac jedincov všetkých vekových kategórií sa ocitá v starostlivosti lekárov so zdravotnými problémami, ktoré nemajú žiadnu zjavnú príčinu.

Jedinci, pociťujú tras rúk, poruchy videnia, kŕče, necitlivosť rôznych častí tela, krátkodobú stratu pamäti, problémy s rečou a koncentráciou.

A to nie sú len príznaky kritického nedostatku horčíka, ale stavu, ktorý vedie k jeho chronickému nedostatku.

Prečo je však horčík taký dôležitý?

A prečo môže jeho nedostatok prerásť do takého vážneho problému?

MAGNÉZIUM JE HLAVNÝM PRENOSCA NERVOVÝCH SIGNÁLOV

Rýchle tempo a rastúce požiadavky na efektivitu v rodinnom a pracovnom živote sa stali súčasťou nášho každodenného života. Svoju úlohu zohrávajú aj všadeprítomné sociálne siete, ktoré nás zaplavujú obrovským množstvom informácií, ktoré náš mozog vedome či nevedome spracováva. Výsledkom sú miliardy nervových impulzov v našom tele, ktoré putujú zo všetkých častí tela do mozgu. V mozgu sú tieto impulzy prenášané medzi nervovými bunkami pomocou takzvaných neurotransmiterov, ktoré, ako iste tušíte, sú do veľkej miery ovplyvňované a kontrolované horčíkom. Medzi tieto neurotransmitery patria serotonín, dopamín a noradrenalín, ktoré súvisia s náladou, emóciami a duševným zdravím. Hladina horčíka teda ovplyvňuje náš duševný stav a náladu.

Okrem toho horčík pomáha distribuovať potrebný vápnik do buniek a neurotransmiterov. Ak však má telo nedostatok horčíka, nemôže správne vykonávať svoje funkcie. Preto aj keď má telo dostatok vápnika, nedostane sa tam, kde ho najviac potrebujeme a kde má vykonávať svoju funkciu.

KAM A PREČO MIZNE HORČÍK?

Horčík denne konzumujeme v potravinách a nápojoch. Nachádza sa v minerálnych vodách a rôznych potravinách. 


Vaše telo ho využíva na viac ako 300 biochemických funkcií. Hlavné "funkcie" horčíka sú svalová funkcia, energetický metabolizmus, syntéza bielkovín a DNA, regulácia srdcového rytmu a zdravie kostí.

Ak vám však poviem, že horčík využívate aj myslením, jednoducho povedané, nie som až tak ďaleko od pravdy.

Predstavte si, že každý deň skonzumujete približne rovnaké množstvo horčíka.

V práci však dostanete veľmi náročnú úlohu. Vypočítavate, zhromažďujete údaje, dbáte na splnenie cieľa a svoju myseľ zaťažujete viac a dlhšie ako zvyčajne. Váš mozog a telo pracujú na "plné" obrátky a spracovávajú každý malý podnet.

Večer nemôžete zaspať, vaša myseľ neustále pracuje, pracujete "aj v spánku", takže vaša relaxácia nie je dostatočne hlboká a aj keď odpočívate, vaše mozgové centrá pracujú na vyššej úrovni ako zvyčajne.

Pri takomto veľkom pracovnom zaťažení vaše telo prirodzene spotrebúva horčík, takže jeho hladina v dôsledku nadmerného výkonu veľmi rýchlo klesá. Horčík sa však nedá získať inak ako stravou alebo doplnkami, takže vaša hladina horčíka je čoraz nižšia, čo môže viesť k vážnym zdravotným problémom.

TETÁNIA - ALEBO, NÁSTUP CHRONICKÉHO NEDOSTATKU MAGNÉZIA/HORČÍKA

Nedostatok horčíka sa začína nenápadnými príznakmi.

Únava. Nedostatok koncentrácie. Bolesť svalov.

Nič, čo by sa vám už nestalo.

Preto vás spočiatku možno ani nenapadne, že by mohlo ísť o nedostatok takého kľúčového minerálu.

Príznaky sú čoraz častejšie a intenzívnejšie. Možno dokonca pôjdete k lekárovi - ale neprídete tomu na koreň.

Niektorí odchádzajú domov s liekmi proti bolesti, iní s podpornými liekmi a antidepresívami. Ale bez riešenia príčiny príznakov ani tieto lieky problém dlhodobo nevyriešia.

Ak sa u vás vyskytli doteraz opísané príznaky a stavy, je dosť možné, že máte nedostatok horčíka.

A že patríte do obrovskej skupiny ľudí, ktorí to zažívajú. Takej obrovskej, že sa z nedostatku horčíka stáva epidémia.

Ak je taká závažná, že príznaky už nemiznú, ale sú len výraznejšie, hovoríme o chronickom nedostatku horčíka alebo o tetánii.

Ide o stav organizmu, ktorý je doslova vyčerpaný zo zdrojov dôležitých minerálov, najčastejšie horčíka. Telo tak postupne zosilňuje signály, ktoré používa na poplach a snaží sa vás upozorniť na nedostatok.

Tetánia sa môže spočiatku prejavovať len miernym mravčením v prstoch alebo zovretými čeľusťami. Ak sa dlhodobo ignoruje, jej príznaky sa môžu vystupňovať až do problémov s pamäťou, zmätenosti, silnej únavy, nesústredenosti alebo vyčerpania takého intenzívneho, že môžete skončiť v nemocnici. Hoci nejde o život ohrozujúci stav, stále môže byť veľmi nepríjemný.

Najrizikovejšou skupinou sú ľudia vo veku 20 až 30 rokov, ale tetánia sa môže vyskytnúť u každého - bez ohľadu na vek.

A ako zistíte, kedy vaše telo volá po väčšom alebo menšom množstve tohto najdôležitejšieho minerálu?

AKO SA PREJAVUJE NEDOSTATOK MAGNÉZIA (KTORÝ MÔŽE VIESŤ K CHRONICKÉMU NEDOSTATKU)?

▫️ Často sa u vás vyskytujú migrény a bolesti hlavy;
▫️ pociťujete svalové kŕče bez zjavnej príčiny;
▫️ ťažko sa vám zaspáva, váš spánok nie je kvalitný a neustále sa cítite unavení;
▫️ máte problémy s krátkodobou pamäťou;
▫️ cítite sa nervózny a podráždený;
▫️ stres sa na vás rýchlo prevalí;
▫️ pozorujete nesúvisiace a náhodné tráviace problémy;
▫️ vaša nálada je stále "mdlá".

A tento zoznam by mohol pokračovať ďalej a ďalej.

Ak sa však nachádzate vo vyššie uvedených príznakoch, je to znamenie, že vaše telo a myseľ potrebujú horčík.

MAGNESIUM COMPLEX - OBSAHUJE 6 FORIEM HORČÍKA

Magnesium Complex sa skladá zo šiestich aktívnych, vysokokvalitných foriem (magnézia) horčíka s vynikajúcou vstrebateľnosťou. Do komplexu je pridaný vitamín B6, ktorý ďalej zvyšuje biologickú dostupnosť magnézia a pomáha uvoľniť svaly a telo. Užíva sa vo forme kapsúl, čo výrazne uľahčuje jeho užívanie. Prípravky magnézia vo forme prášku majú totiž často nepríjemnú a intenzívnu chuť.

Pri pravidelnom užívaní magnéziového komplexu môžete očakávať:

▫️ Viac energie a menej únavy
▫️ Uvoľnené telo, menej bolesti svalov
▫️ Vnútorný pokoj, menej úzkosti
▫️ Zdravé zuby, kosti, kĺby
▫️ Už žiadna nespavosť
▫️ Menej migrén
▫️ Silnejší imunitný systém
▫️ Lepšia regenerácia po cvičení
▫️ Ľahšie zvládanie stresu
▫️ Lepšia regulácia cukru v krvi

Magnesium Complex podporí vaše zdravie, pohodu a duševnú výkonnosť!                                                                                                 

Odporúčame
background
Magnesium Complex
60 Kapsúl
Na sklade

/ Množstvo na 30 dní / 0,70€ na deň

Magnesium Complex je komplex šiestich aktívnych, kvalitných foriem magnézia (horčíka) s výbornou vstrebateľnosťou! Podporuje viac ako 80% metabolických funkcií v tele, odstraňuje zápalové stavy a dodáva viac energie, menšiu bolesť svalov, lepšie trávenie, ľahšie zvládanie stresu, väčší pokoj a podporu imunitného systému.
€21,00
Prečítajte si viac
ÚLOHA ČREVA PRI BOLESTIVEJ MENŠTRUÁCII
3 zo 4 žien pociťujú predmenštruačné príznaky tzv. PMS syndróm, sprevádzaný napríklad bolesťami v podbrušku. Tie majú rozs...
SÚ ČREVÁ VINNÍKOM VAŠEJ PROBLEMATICKEJ PLETI?
Sú to najmä ženy, ktoré keď zbadajú pupienky, akné a iné nečistoty, ktoré sa na pleti objavujú sú hneď vyvedené z miery. P...
AKO STRES (TRVALE) POŠKODZUJE VAŠE TRÁVENIE
Stres. Slovo, ktoré môžete počuť z každej strany. Dočítate sa o ňom vo všetkých článkoch o zdraví. Stal sa hlavnou hviezdo...